Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Κανελάτο Κοκκινιστό μοσχαράκι

Ένα Κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό. Με πουρέ, με πατάτες τηγανητές, με πιλάφι
ή όποια γαρνιτούρα προτιμάται.

Υλικά: ( για 4 μερίδες)
1 κιλό μοσχαράκι
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
1 συσκευασία κονκασέ
1 κρεμμύδι μέτριο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 ξυλάκια κανέλας
1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρομαι το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι. πιπέρι, το κρεμμύδι, τις κανέλες και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Να μην έχει καθόλου νερό, να μείνει μόνο με το λάδι και τη σάλτσα του.
Η κανέλα του δίνει μία ξεχωριστή γεύση.


4 σχόλια :

  1. Το κοκκινιστό έτσι μου αρέσει...με την κανελίτσα του(εγώ προσθέτω και καναδυό γαρύφαλλα).Τέλειο φαγητάκι!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα το γαρίφαλο. Την άλλη φορά θα το προσθέσω. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμ το φαντάζομαι να λιώνει στο στόμα... !!!!! Εγώ το συνοδεύω με πουρέ πατάτας και είναι μούρλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Χαίρομαι που προστέθηκε άλλη μία φίλη στη παρέα μας. Και πράγματι το κοκκινιστό με πουρέ είναι ο τέλειος συνδιασμός!!!

      Διαγραφή