Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Συναγρίδα λαδολέμονο

Αυτές της ημέρες το κρέας είχε την τιμητική του. Πολύ χοληστερίνη! Καιρός για αποτοξίνωση! Ψαράκι λοιπόν. Και μάλιστα ελαφρά μαγειρεμένο, δίχως μαγιονέζα, και άλλα περιττά λιπαρά. Ψητό στο γκρίλ με λαδολέμονο. 

Υλικά:
μία συναγρίδα περίπου 2,5 με 3 κιλά
2 λεμόνια στημένα 
λάδι
αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη συναγρίδα και αφαιρούμε τα λέπια, τα οποία είναι πολλά και σκληρά. Γέμισε όλη η κουζίνα λέπια, τέλος πάντων. Εάν την πάρετε από ψαρά πείτε του να την καθαρίσει. Αφού την καθαρίσουμε   την  πλένουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει. Το κεφάλι το κράτησα για σούπα. Αφού στραγγίσει, την χαράζουμε οριζόντια σε δύο τρεις μεριές και από τις δύο πλευρές και αλατίζουμε. Αφήνουμε το ψάρι περίπου μισή ώρα, να πάρει το αλάτι και έπειτα το τοποθετούμε σε μία σχάρα  και βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με  νερό. Το ταψάκι το βάζουμε κάτω στην πλάκα της κουζίνας και την σχάρα με το ψάρι στην δεύτερη σκάλα. Λαδώνουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στο γκρίλ για 20-25 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το καθαρίζουμε από τα κόκαλα το τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω λαδολέμονο. Για το λαδολέμονο: Ένα μέρος λεμόνι τρία  λάδι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου