Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Αρνάκι στη λαδόκολλα (με πορτοκάλι και δαμάσκηνα)

Αρνάκι, στη λαδόκολλα. Η προετοιμασία θα γίνει από τη προηγούμενη ημέρα.


Υλικά:

1 μπούτι αρνάκι 1.2-2 κιλά
χυμό από ένα πορτοκάλι
2-6 δαμάσκηνα μαύρα
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
5 κουτ. σούπ. βούτυρο










Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το αρνάκι. Το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές βάζουμε αλάτι, πιπέρι, δαμάσκηνα, βούτυρο και σκόρδο. Παίρνουμε μία λαδόκολλα μεγάλη, για να τυλίξουμε το αρνάκι. Στο κάτω μέρος της λαδόκολλας, βάζουμε 2 κουτ. σούπ. βούτυρο. Τοποθετούμε το μπούτι στη λαδόκολλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, αλατοπιπερώνουμε  και βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο επάνω στο κρέας. Κλείνουμε και δένουμε την λαδόκολλα, το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και την επομένη το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες. Δεκαπέντε λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε το κρέας ανοικτό να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου