Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Πρασόριζο με σάλτσα ντομάτας και λεμόνι

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες. Σε λίγες ημέρες αρχίζει η μεγάλη Σαρακοστή και πιθανόν πολύ από εμάς να νηστέψουμε για 40 ημέρες. Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε την προπόνηση για λαδερά φαγητά. Ορισμένοι δεν τρώνε ούτε λάδι. Ε! καλά εγώ προσωπικά, δεν τηρώ τόσο αυστηρή νηστεία, το λαδάκι μου το θέλω. Ας επιστρέψουμε όμως στο φαγάκι μας. Σας το δίνω όπως ακριβώς το μαγείρευε η μαμά μου.

Υλικά:(  2-3 μερίδες)
1&1/2 φλυτζ. του καφέ λάδι
3 πράσα
1 φλυτζ. του καφέ ρύζι
2-3 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1&1/2 φλυτζ. νερό
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα. Τα κόβουμε ροδέλες και τα ζεματάμε. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα πράσα, τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το ρύζι. Τα καβουρντίζουμε για δύο λεπτά και σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για  δέκα λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και στίβουμε το λεμόνι αφήνουμε το φαγητό επάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας σκεπασμένο να απορροφήσει το νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου