Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Πτι--φουρ

Ένα τελευταίο γλυκάκι πριν τη Σαρακοστή. Η αλήθεια είναι ότι η χάρη των πτι -φουρ που έφτιαξα θα φτάσουν στο Βερολίνο. Όχι δεν θα τα φάει η Μέρκελ, αν και ίσως μπορούσαμε να την γλυκάνουμε λίγο...Τα πτι-φουρ θα τα πάει ο γιος μου στο γραφείο στους συναδέλφους του. Τι κάνω η Γυναίκα!

Υλικά:( 80-90 κομμάτια)
500 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. άχνη
5 αβγά
750 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
μαρμελάδα για το γέμισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τις βανίλιες. Βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ και τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί τα πτι-φουρ σε ότι σχήμα θέλουμε.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε ανά δύο με σκληρή μαρμελάδα. Εάν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί και βουτάμε τα πτι-φουρ κατά το ήμισυ στη σοκολάτα και έπειτα τα τυλίγουμε ή σε ινδοκάρυδο ή σε αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο ή σε τρούφα σοκολάτας.

Γαρνίρισμα:
κουβερτούρα 250 γρ.
αμύγδαλα
ινδοκάρυδο
τρούφα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου