Κοτόπουλο με κάρυ, γιαούρτι και άγριο ρύζι

Πανεύκολο φαγητό της στιγμής. Το κάρυ του δίνει μία ιδιαίτερη γεύση και το γιαούρτη το δροσίζει. Το άγριο ρύζι είναι ιδιαίτερο έτσι και αλλιώς.

Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 πακέτο μανιτάρια
2 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ. του καφέ κρέμα γάλακτος
1 κουπάκι γιαούρτι
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
2 κουτ. γλυκ. κάρυ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. του γλυκ. πάπρικα
κασέρι τριμμένο για το τέλος

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε γρήγορα να μην αρπάξει αλλά να θωρακιστεί. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι. πάπρικα  και το κάρυ. Τα μπαχαρικά τα προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος για να αναδεικνύονται τα αρώματα τους. Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και το κασέρι ανακατεύουμε γρήγορα και αποσύρουμε, από τη φωτιά.

Για το άγριο ρύζι:
1 &1/2 φλυτζ. ρύζι. Για να βράσει γρήγορα τα ρύζι, το μουλιάζουμε για μία με δύο ώρες πριν το μαγείρεμα. Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Εάν είναι μουσκεμένο δεν χρειάζεται περισσότερο από 15 με 20 λεπτά να βράσει. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε μία κουτ. βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε γρήγορα αφού έχουμε αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά, να πάει το βούτυρο σε όλο το ρύζι. Έτοιμο για σερβίρισμα. Όσο χρόνο χρειάζεται το ρύζι τόσο χρόνο χρειαζόμαστε και για το κοτόπουλο, επομένως τα φτιάχνουμε και τα δύο συγχρόνως.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις