Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και ξηρή μυζήθρα

Ρολάκια μελιτζάνας έχουμε κάνει και με μοσχαράκι κοκκινιστό και με κασέρι και με τυρί. Τα ρολάκια αυτά είναι ιδανικά για το ουζάκι μας. Καλή παρέα να έχουμε και πολύ φαγητό δεν χρειάζεται. Λίγο και καλό.

Υλικά:(10 ρολάκια)
1 μελιτζάνα φλάσκα
5 φέτες μπέικον μακρόστενο
καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
σάλτσα ντομάτας μία φλυτζ. τσαγ.
μυζήθρα ξερή τριμμένη
αλάτι
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες. Την αλατίζουμε ελαφρώς και αφού κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε. Προσοχή δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, ίσα-ίσα να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι και έπειτα ετοιμάζουμε τα ρολάκια μας. Κόβουμε το μπέικον στα δύο. Παίρνουμε μία μελιτζάνα βάζουμε λίγη μυζήθρα με καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο, επάνω τοποθετούμε τη μισή φέτα μπέικον και ξαναπασπαλίζουμε με μυζήθρα. Τυλίγουμε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολάκια και πασπαλίζουμε με λίγη μυζήθρα. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου