Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Συκώτι Μοσχαρίσιο με ούζο

Το συκώτι είναι το αγαπημένο μου. Το μαγειρεύω με πολλούς τρόπους, ψητό, τηγανητό, με σάλτσα κόκκινη κ.λ.π. Σήμερα λοιπόν το έκανα με ούζο. Παρ΄όλο που το τηγανίζω γίνεται πολύ μαλακό αλλά και ιδιαίτερο.

Υλικά:
1 κιλό συκώτι
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπ. ούζο
1 σφηνάκι ούζο
χυμό από μισό λεμόνι
ρίγανη
λάδι για το τηγάνι
αλεύρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το συκώτι από μια λεπτή φλούδα που έχει. Το κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ χοντρές, μέτριες. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τη μία κουταλιά ούζο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Στη μαρινάτα δεν βάζουμε περισσότερο ούζο γιατί η η γεύση του είναι δυνατή και δεν θέλουμε να υπερισχύει, άλλωστε στο τέλος το σβήνουμε και με ένα σφηνάκι ούζο. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί όχι να κάψει. Αλευρώνουμε ελαφρά το συκώτι και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τηγανιστή και από τις δύο πλευρές. Καλό είναι να το γυρίζουμε ανά τακτά διαστήματα για να μην αρπάξει. Το σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το λεμόνι και τη ρίγανη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα βάζουμε ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ, και πράσινη σαλάτα. Εγώ σήμερα το συνόδευσα με πουρέ, σπιτικό φυσικά!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου