Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Καραμελωμένες μπανάνες με ουίσκι και σος σοκολάτα γάλακτος

Η κορούλα μου η λατρεμένη ήθελε και επιδόρπιο! Δεν της έφτανε το φαγητό! Χατίρια δεν χαλάμε!Τι ποιο εύκολο  και γρήγορο, από μια καραμελωμένη μπανάνα και σος σοκολάτα γάλακτος.

Υλικά:
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1 σφηνάκι ουίσκι ή κονιάκ
λίγη κανέλα
1 μπανάνα σε κομμάτια

Για τη σος σοκολάτας:
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1/2 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. σούπ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση:
Βάζουμε επάνω στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι να κάψει, πολύ καλά. Μόλις κάψει βάζουμε μία κουταλιά ζάχαρη και την ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, να γίνει ρευστή. Σε αυτό το σημείο χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά για να μην μας καεί η καραμέλα και συνεχίζουμε ρίχνοντας την επόμενη κουταλιά ζάχαρη. Μόλις γίνει και αυτή διάφανη προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να ενωθεί με την καραμέλα και βάζουμε στο τηγάνι και τις μπανάνες. Τις γυρίζουμε μέσα στην καραμέλα και σβήνουμε με το ουίσκι ή το κονιάκ. Το ποτό το ρίχνουμε σε δύο δώσεις. Αποσύρουμε και βάζουμε αμέσως τις μπανάνες με την καραμέλα σε ένα πιάτο. Ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας. Σε χαμηλή φωτιά σε ένα άλλο τηγανάκι βάζουμε τη σοκολάτα το μέλι το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σφίξη η σοκολάτα και να έχουμε μία γυαλιστερή σος. Τη σερβίρουμε και αυτήν στο πιάτο δίπλα στις μπανάνες ή σε ένα μπολ. Τρώγεται ζεστό.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου