Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

Καλά η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στους ανθρώπους, έτσι λέει μια παροιμία. Και εγώ φυσικά δεν αποτελώ την εξαίρεση του κανόνα. Χθες βράδυ λοιπόν στις ένδεκα η ώρα μου ήρθε η φαεινή ιδέα να φτιάξω πορτοκάλι γλυκό. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν αρκετό καιρό αλλά δεν το αποφάσιζα. Βαριόμουνα!!!! Εδώ που τα λέμε έχει και μια διαδικασία, λίγο χρονοβόρα. Κατά τα άλλα δεν έχει δυσκολία.

Υλικά:
2 κιλά πορτοκάλια
1500 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγ. γλυκόζη
1 ποτήρι νερό
μισό λεμόνι στημένο
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε. Τα τρίβουμε στον τρίτη από την ψιλή μεριά, εκεί που τρίβουμε το σκόρδο, να φύγει το εξωτερικό μέρος από το πορτοκάλι. Το πορτοκαλί χρώμα. Καλό θα είναι τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε  σε μία λεκάνη με  κρύο νερό. Το νερό αυτό θα το αλλάξουμε 4-5 φορές. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια. Μετά από αυτό τα σταργγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το λευκό που έχει μέσα το πορτοκάλι και το κόβουμε πάλι στη μέση. Δηλαδή ένα πορτοκάλι στα τέσσερα. Βάζουμε όλα τα κομμάτια στην κατσαρόλα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μαζί με ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το γλυκό, το ξαφρίζουμε και όταν το σιρόπι κάνει κόμπους στο πιατάκι είναι έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου