Λεμον παι

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και δεν θα ήταν δυνατόν να μην ετοιμάσω ένα γλυκάκι. Κάτι ελαφρύ και εύκολο. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, ότι το συγκεκριμένο γλυκό έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας. Με λίγη καλή θέληση όμως το δύσκολο μπορεί να γίνει εύκολο. Αντί να φτιάξουμε ζύμη τάρτας για βάση, μπορούμε να φτιάξουμε τη βάση του τζις κέικ. Δηλαδή μια τάρτα με μπισκότα πτι-μπέρ. Η δεύτερη δυσκολία της λέμον παι  είναι η μαρέγκα, εάν ακολουθήσετε την συνταγή που θα σας δώσω το δύσκολο θα γίνει εύκολο, η συγκεκριμένη μαρέγκα έχει εκατό της εκατό επιτυχία. Εάν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο για τη μαρέγκα χρησιμοποιήστε σαντιγί. θα είναι εξίσου ωραία.
Την λέμον- παι την είχα υποσχεθεί σε μία φίλη την Ιωάννα από της Σέρρες.

Υλικά:( για ταρτιέρα 26 εκ.)
Για τη βάση:
225 γρ. μπισκότα
125 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν

Για την κρέμα:
3 φλυτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
7 κουτ. γλυκ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κρόκους αβγού
1 κουτ. σούπ. φρ΄σκο βούτυρο

Μαρέγκα:
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
3 ασπράδια αβγών
1/2 φλυτζ. τσαγ. άχνη ζάχαρη
χυμό αοό μισό λεμόνι
ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, για να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις 2&1/2 φλυτζ. γάλα με τη ζάχαρη να βράσει, κρατάμε τη μισή φλυτζ. κρύο γάλα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Θα φανεί ότι κόβει το γάλα μη φοβηθείτε, θα στρώσει μετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα με το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για αβγά. Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά να πήξει. Μόλις δούμε ότι έπηξε η κρέμα αποσύρουμε πάλι, προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο ανακατεύοντας γρήγορα και βάζουμε πάλι την κρέμα στη φωτιά για ένα με δύο λεπτά, πάντα ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει. Μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες, αποσύρουμε, αλλάζουμε σκεύος, σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη, την κολλάμε επάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σαν αλεύρι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε επάνω στα τριμμένα μπισκότα, προσθέτουμε και το μπέκιν. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μείγμα του μπισκότου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και βάζουμε μέσα το μπισκότο, το στρώνουμε σε όλη την ταρτιέρα και στα τοιχώματα. Παίρνουμε μία λαδόκολλα  και πατάμε  το μείγμα για να το στρώσουμε και να γίνει συμπαγές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 18 λεπτά, βγάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Και τώρα ήλθε η ώρα της μαρέγκας. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Συγχρόνως βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να βράσουν. Μόλις αρχίσει να πήζει το σιρόπι (να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα) το προσθέτουμε σιγά σιγά στα ασπράδια που χτυπάμε στο μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά για περίπου δέκα λεπτά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε το μπολ που έχουμε την κρέμα και βάζουμε δύο γεμάτες κουταλιές σούπας μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά. Συναρμολογούμε το γλυκό μας. Παίρνουμε την ταρτιέρα που έχει τη βάσει, προσθέτουμε την κρέμα και από επάνω την μαρέγκα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις