Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Στήθος πάπιας με πορτοκάλι

Μία φίλη μου ζήτησε πάπια Πεκίνου. ανέτρεξα σε σχετικό site και είδα ότι είναι πολύ περίπλοκο το συγκεκριμένο έδεσμα. Από ότι κατάλαβα θέλει αρκετή εμπειρία. Για τον λόγο αυτό εάν η αγαπημένη μου φίλη θέλει ένα ρομαντικό δείπνο για τον αγαπημένο της, μπορεί να του ετοιμάσει το συγκεκριμένο, πιάτο το οποίο είναι γευστικότατο. Θέλει βέβαια λίγη προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα, αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό. Στη μαγειρική φίλες μου δεν παίζει ρόλο, το πόσο χρόνο θα χρειαστούμε να μαγειρέψουμε αλλά το αποτέλεσμα. Εάν δεν βρείτε φιλέτο πάπιας, που είναι λίγο δύσκολο, μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε φιλέτο γαλοπούλας.

Υλικά:(για 2 άτομα)
500 γρ. φιλέτο πάπιας ή γαλοπούλας
1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
1 κου. σούπ. μέλι
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. σόγια σος ή κρέμα βαλσάμικο
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 φέτα φρέσκο τζίντσερ

Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη ημέρα. Πλένουμε το στήθος πάπιας ή γαλοπούλας, το σκουπίζουμε καλά και ετοιμάζουμε τη μαρινάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος ή την κρέμα βαλσάμικο, την μουστάρδα και το μέλι. Από το πορτοκάλι κόβουμε το ένα τέταρτο και το τρίβουμε επάνω στο στηθάκι, δεν το στίβουμε, έπειτα αλείφουμε το στήθος με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή μέχρι την ώρα που θα το μαγειρέψουμε την επόμενη ημέρα. Εάν χρησιμοποιήσετε σόγια, πρέπει να προσέξετε το αλάτι, διότι η σόγια είναι αλμυρή. Σε μία κατσαρόλα, βάζετε το λάδι και τοποθετείτε μέσα το στήθος αφού βγάλετε την μεμβράνη. Θωρακίζετε το στήθος από όλες τις μεριές να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε δύο λεπτά να εξατμιστεί και έπειτα προσθέτετε την κανέλα λίγο αλάτι, πιπέρι, το τζίντσερ και το χυμό από το μισό λεμόνι και το πορτοκάλι που περίσσεψε. Προσθέστε μία φλυτζάνα νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για περίπου 3/4 με μία ώρα. Να μείνει μόνο με το λάδι του. Ανοίξτε την κατσαρόλα και βγάλτε σε μία πιατέλα το κρέας,. Στην κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το ζωμό να βράσει και να χυλώσει. Κόψτε το στήθος σε λεπτές φέτες και προσθέστε τη σάλτσα από πάνω. σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί. Καλή επιτυχία.........  



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου