braunis με ξηρούς καρπούς και ράσμπερι

Αγγλικό γλυκό αλλά κατέκτησε και εμάς τους Έλληνες. Άλλωστε η σοκολάτα είναι η αγαπημένη πολλών από εμάς. Η εκτέλεσή του είναι πανεύκολη και τα υλικά του ελάχιστα, αρκεί να το πετύχετε στο ψήσιμο.

Υλικά ( 12 μικρά braunis)
3 αβγά
160 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
90 γρ. αλεύρι
150 γρ.ξηρούς καρπούς
20 γρ. ράσμπερι
2 κουτ. σούπ. κονιάκ

Βουτυρόκρεμα:
100 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
1 κουτ. σούπ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπέν μαρί και μόλις κρυώσει λίγο την προσθέτουμε στα αβγά. εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ, τους ξηρούς καρπούς και τα ράσμπερι. Βουτυρώνουμε χαρτάκια για cupcakes και τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, γιατί τα braunis δεν φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170--180 βαθμούς, για 18 λεπτά, όχι περισσότερο. Εάν βάλουμε το μείγμα σε ταψάκι θα το ψήσουμε στη ίδια θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά. Μπορούμε να στολίσουμε τα braunis με βουτυρόκρεμα, ή να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
 Εκτέλεση βουτυρόκρεμας:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο, να είναι μαλακό με την άχνη και ενώνουμε τα υλικά. Μόλις κρυώσει η κρέμα στολίζουμε τα braunis.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις