Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Μπουρέκια με ντομάτα και φέτα στο τηγάνι

Είναι το αγαπημένο της κόρης μου. Βέβαια και όποιος το έχει δοκιμάσει, έχει ενθουσιαστεί. Δοκιμάστετο και δεν θα χάσετε. Άλλωστε γίνεται εύκολα.

Υλικά:
25 γρ. μαγιά
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
3-4 φλυτζ. αλεύρι
αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγ.λάδι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρι
1 αβγό
 Για τη γέμιση:
ντομάτα
τυρί φέτα
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, μισή φλυτζ. αλεύρι και 1/3 φλυτζ. γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Μετά τα δέκα λεπτά προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς τρεις  φλυτζ. αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αβγό και αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και εάν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Θέλει περίπου δέκα πέντε λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Λαδώνουμε το μισό φύλλο, επανωτίζουμε, λαδώνουμε πάλι το μισό και επανωτίζουμε. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα μπαλάκια. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ανοίγουμε πάλι, βάζουμε στη μία μεριά τριμμένη φέτα, ρίγανη και ντομάτα σε κυβάκια, επανωτίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αραδιάζουμε τα πιτάκια, τα τηγανίζουμε πρώτα από τη μία μεριά και τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου