Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Μπουγιουρντί

Όνομα και αυτό. Αγαπημένος μεζές για ουζάκι με άλλα συνοδευτικά βέβαια. Στην πραγματικότητα η μπουγιουρντί το τραβά το ουζάκι...........Η μπουγιουρντί γίνεται και στο φούρνο. Εδώ εγώ την έφτιαξα στο τηγάνι. Άλλη φορά θα σας δείξω πως να την κάνετε στο φούρνο. Στην εμφάνιση είναι διαφορετική στη γεύση όμως δεν έχει διαφορά.

Υλικά:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2-3 καυτερές πιπεριές
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
τυρί φέτα περίπου 150 με 200 γρ.

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τις ντομάτες. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να μη μείνει καθόλου υγρασία. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη..........



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου