Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Λεμονάτο Μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Ανοίγω την εβδομάδα με ένα φαγητό μαμαδίστικο. Εύκολο νόστιμο και με μυρωδιές παιδικών μας χρόνων.

Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι
4-5 πατάτες
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:
Όπως βλέπετε τα υλικά μας είναι πολύ λίγα και υπάρχουν σε όλα τα σπίτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και ζεματάμε το κρέας. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για δύο ώρες περίπου, εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό, μέχρι να βράσει το φαγητό μας και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου