Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Γεμιστές πατάτες με λαχανικά και μαγιονέζα

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πατάτες. Εδώ σας έχω μία συνταγή απλή ευπαρουσίαστη και γευστική για πρώτο πιάτο. Εύκολη λύση αλλά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Υλικά :
7-8 μέτριες πατάτες
1 φλυτζ. τσαγ. αρακά
1  φλυτζ. τσαγ καρότο
3 φέτες μπέίκον
1 αβγό
1 κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. τασγ. κασέρι γκούτα
2 κουτ. φρέσκο βούτυρο
μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε. Όσο είναι ζεστές παίρνουμε τη μία κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αλείφουμε τις πατάτες. Τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι , τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε λίγη ψίχα πατάτας να σχηματίσουμε μία βαρκούλα. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τον αρακά και τα καρότα, τα οποία κόβουμε σε κυβάκια, βράζουμε και το αβγό και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τον αρακά και το καρότο, τα σοτάρουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το μπέικον και αυτό ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε για δύο λεπτά όλα μαζί και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την ψίχα από την πατάτα, το κασέρι και το αβγό, προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο, το μπέικον και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Γεμίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμούς για δέκα λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε σε κάθε πατάτα από μία κουταλιά μαγιονέζα. Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου