Τούρτα ψυγείου με πτι-μπερε

Αυτές τις ημέρες σας δίνω όλο αλμυρά. Ένα γλυκάκι λοιπόν να γλυκαθεί λίγο το στοματάκι μας. Αυτή την τούρτα την έφτιαχνε η μαμά μου. Είναι σαν τον κορμό με  μπισκότα αλλά είναι διαφορετική. Τα υλικά είναι τα ίδια.

Υλικά:
18 μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. άχνη ζάχαρη
1 φλυτζ. καφέ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπ. κάκάο
125 γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπ. αμύγδαλα τριμμένα
καβουρντισμένα
1 κουτ. σούπ. λικέρ
1/2 φλυτζ. τσαγ. λικέρ για τα μπισκότα

Γαρνίρισμα:
1 φλουτσ. τσαγ. αμύγδαλα

Γκανάζ:
100 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα 
1 κουτ. γλυκ. μέλι
                                                                                                 
                                                                            
                                                                                 

                                                                                  
                                                                                  
                                                                                 
                                                                                    
                                                                                    


Εκτέλεση:
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο. Τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κακάο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει αφρατέψει αρκετά το αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη,το λικέρ και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε βάζουμε την 1/2 κουπ. λικέρ για να βουτήξουμε τα μπισκότα. Παίρνουμε ένα σκεύος κατά προτίμηση μακρόστενο, να χωρά έξη μπισκότα. Βάζουμε μία λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα αμύγδαλα. Παίρνουμε ένα -ένα τα μπισκότα τα βουτάμε και από τις δύο μεριές στο λικέρ και αλείφουμε την μία επιφάνεια με λίγη από την κρέμα. Τοποθετούμε τα μπισκότα ανάποδα, έτσι ώστε η πλευρά που έχει την κρέμα να εφάπτεται στη λαδόκολλα με τα αμύγδαλα. Αφού τελειώσουμε με την πρώτη σειρά με τα μπισκότα, προσθέτουμε επάνω σε αυτά 1/3 τις ποσότητας από την κρέμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Βάζουμε άλλη μία στρώσει μπισκότων βουτηγμένα στο λικέρ, πάλι κρέμα, και τελειώνουμε με μία τελευταία σειρά μπισκότων την οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας για μία ώρα στην κατάψυξη να δέσει. Ετοιμάζουμε τη γκανάζ. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την στολίζουμε. Παπαλίζουμε με αμύγδαλα όλες τις πλευρές και προσθέτουμε τη γκανάζ στο επάνω μέρος του γλυκού. Αφήνουμε να τρέξει η σοκολάτα και στα τοιχώματα. Γαρνίρουμε τη επιφάνεια με λίγα αμύγδαλα και ξαναβάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μία με μιάμιση ώρα περίπου. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις