Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ιμάμ μπαίλντί σε φέτες

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Έχω αρκετές μέρες να αναρτήσω συνταγή, γιατί αυτό το διάστημα δεν μου μένει χρόνος να γράψω. Έχω φωτογραφίες με αυτά που μαγειρεύω και θα σας τα δίνω σιγά-σιγά.  Και επειδή, όπως σας είπα δεν έχω πολύ χρόνο σκέφτηκα να φτιάξω το Ιμάμ ποιο εύκολο. Γιατί όπως και να το κάνουμε θέλει χρόνο να αδειάσεις τις μελιτζάνες να κόψεις τις ψίχες και πάει λέγοντας. Σκέφτηκα λοιπόν να το φτιάξω σε στρώσεις. Και τι εννοώ. Θα το διαβάσετε στην εκτέλεση!

Υλικά:
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό κρεμμύδια
2-3 ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά καυτερή
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές λάδι
1/2 ματσάκι μαίδανό
1 φλιτζαν. του καφέ νερό
1 ντομάτα μεγάλη σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν, για δέκα πέντε λεπτά περίπου. Τις ξεπλένουμε και τις ζουλάμε να φύγει το νερό. Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε. εάν τις ψήσετε, θα στρώσετε μία λαδόκολλα στο ρηχό ταψί τις κουζίνας, θα τις λαδώσετε και από τις δύο μεριές και θα τις ψήσετε, να αλλάξουν χρώμα, λίγο να ροδίσουν. Προσωπικά προτιμώ το τηγάνι. Αφού λοιπόν τις ψήσετε ή τις τηγανίσετε, τις αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στο τηγάνι με νερό να τα σκεπάσει και τα ζεματάμε, μόλις πάρουν δύο-τρεις βράσεις, τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι 4-5 κουταλιές λάδι, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε μαζί με τις πιπεριές, μόλις μαλακώσουν, βάζουμε και το σκόρδο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαίδανό, αλάτι πιπέρι, 1 φλιτζανάκι του  καφέ νερό και βράζουμε, να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Παίρνουμε ένα ταψάκι και αρχίζουμε να στρώνουμε το φαγητό μας.Βάζουμε μία στρώσει μελιτζάνες, μία στρώσει γέμιση, σκεπάζουμε με μελιτζάνες, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε από πάνω ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου