Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια με κιμά από ζυγούρη και κέτσαπ σπιτική

Ένα πιάτο απλό λιτό και νόστιμο, συνοδεύστετο με πουρέ πατάτας. Εάν βρείτε ζυγούρι δοκιμάστε να φτιάξετε κεφτεδάκια, είναι πολύ νόστιμα. Να σημειώσετε ότι γενικά στα κεφτεδάκια δεν βάζω αβγό, σε οποιοδήποτε κιμά. Αντί για αβγό βάζω μπέκιν.

Υλικά:
1/2 κιμά από ζυγούρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
2 φέτες ψωμί τριμμένο όχι μουσκεμένο
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη
προαιρετικά μαίδανό
1 φλυτζ. του καφέ νερό
λάδι για το τηγάνι
αλεύρι για να πανάρουμε τα κεφτεδάκια

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 7 και τηγανίζουμε να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου