Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ρολάκια κανέλας με μαύρες σταφίδες και σοκολάτα γάλακτος

Ένα γλυκάκι σήμερα. Ήθελα να αναρτήσω τα ρολά μελιτζάνας, με κοκκινιστό μοσχαράκι αλλά κατά, λάθος έσβησα τη φωτογραφία. Γι΄αυτό θα αρκεστώ στο γλυκάκι μου τα ρολάκια κανέλας.

Υλικά για τη ζύμη:
1 σουρωτή
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
750 γρ. περίπου αλεύρι
1 πακέτο βούτυρο χωριό

Για τη γέμιση:
2 κουτ. σούπ. κανέλα
1 κουπ. ζάχαρη καστανή
1 σοκολάτες γάλακτος

Σος σοκολάτας:
1 σολκολάτα γάλακτος
3-4 κουτ. σούπ. γάλα
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο

Εκτέλεση;
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε τη σουρωτή. Ζυμώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί. Θέλουμε μία ζύμη λίγο σφιχτή αλλά και ελαστική. Την αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και έπειτα την κόβουμε σε δέκα κομμάτια. Σχηματίζουμε μπαλάκια και ανοίγουμε μικρά φιλαράκια. Το βούτυρο πρέπει να είναι αρκετά μαλακό , δεν το λιώνουμε. Παίρνουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε το αλείφουμε με βούτυρο ρίχνουμε λίγο ζάχαρη, λίγο κανέλα και λίγα κομματάκια σοκολάτα, βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Φτιάχνουμε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και περισσότερο να σταθεί δεν πειράζει. Μετά από μία ώρα βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο,  βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και κόβουμε ρολάκια, από τη ζύμη περίπου πέντε εκατοστών. Ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά στους 250 και έπειτα για άλλα είκοσι λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο στους 200. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο έχουμε έτοιμη τη σος σοκολάτας τα περιχύνουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τρώγονται και ζεστά και κρύα.

Σος σοκολάτας:
Σε μπενμαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το γάλα. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα να γυαλίσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου