Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Χοιρινό με φλαμούρι και σάλτσα μήλου

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το πιάτο. Το χοιρινό είναι το είδος του κρέατος που δέχεται όλα τα μπαχαρικά, αλλά συνδυάζετε και τέλεια με φρούτα. Μια λοιπόν και τα μήλα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή σκέφτηκα να το συνδυάσω με σάλτσα μήλου. Η εκτέλεση του πανεύκολη, η παρουσία του ελκυστική!!!!


Υλικά ( 4 μερίδες)
1&1/2 κιλού χοιρινό σπάλα ή μπούτι
μία χουφτίτσα φλαμούρι
1 μήλο μεγάλο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουτ. σούπ. φρυγανιά
1 κουτ. γλυκ. μέλι
χυμό από ένα πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Αλείφουμε, το κρέας με το μέλι, το αλατοπιπερώνουμε   και το τυλίγουμε στη φρυγανιά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Τη φρυγανιά την βάζουμε για να κάνει μία κρούστα και κρέας και να μας δίνει την αίσθηση του ψητού ενώ εμείς το μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα. Πλένουμε καλά το μήλο, δεν το ξεφλουδίζουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα ολόκληρο. Σε ένα τούλι τυλίγουμε το φλαμούρι και το προσθέτουμε και αυτό.Σβήνουμε το φαγητό μας με το χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε. Αφού βράσει το κρέας και έχει λίγο ζουμάκι, βγάζουμε το κρέας σε μία πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Βάζουμε πάλι το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το βούτυρο και χυλώνουμε τη σάλτσα μας. Τα τελευταία δύο λεπτά βάζουμε μέσα το κρέας το αφήνουμε να πάρει μία βράσει με τη σάλτσα και να γλασαριστεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου