Σταρένιος τραχανάς ή (πλιγούρι) με κοτόπουλο

Σας έδωσα τη συνταγή για το σταρένιο τραχανά. Σήμερα ας τον μαγειρέψουμε. Εύκολο φαγητό και εάν δεν έχετε τραχανά μπορείτε να το φτιάξετε και με  πλιγούρι θα είναι εξίσου νόστιμο. Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι για όσους δεν το γνωρίζουν και το βρίσκετε εύκολα στα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα ξηρών καρπών.

Υλικά:( 4 μερίδες)
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 φλυτζ. τσαγ. τραχανά
αλάτι, πιπέρι
6 φλυτζ. τσαγ. νερό

Εκτέλεση:
Όπως βλέπετε απλά και λίγα υλικά, αρκεί να έχετε το Βασικό υλικό (τραχανά ή πλιγούρι). Και το λέω γιατί το κοτόπουλο το έχουμε όλοι.
Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα, μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο βάζουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε και αυτό στο καυτό λάδι μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε, έξη φλυτζ. τσαγ. νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο μετράμε το ζωμό να είναι οπωσδήποτε έξη φλυτζάνες του τσαγ. εάν είναι λιγότερο συμπληρώνουμε με νερό.  Το μέτρημα γίνεται όπως το ρύζι, ένα προς τρία. Αφού λοιπόν μετρήσουμε το ζωμό προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. θέλει περίπου μισή ώρα.
Σημείωση:
Εάν βάλετε πλιγούρι καλό θα είναι να το μουσκέψετε μία ωρίτσα πριν το χρησιμοποιήσετε. Θα βράσει γρηγορότερα. Φυσικά το νερό που το μουσκέψαμε το πετάμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις