Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Εναλλακτικά κεφτεδάκια με πλιγούρι και λάντσεον μητ

Εδώ και μέρες σκεφτόμουνα να κάνω κάτι με πλιγούρι, αλλά δεν ήξερα τι. Στην αρχή έλεγα να φτιάξω κεφτεδάκια μόνο με πλιγούρι, αλλά μετά σκέφτηκα το λάντσεον μητ, γιατί έτσι θα του έδινε και τη γεύση του κιμά. Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε, παριζάκι ή καπνιστή γαλοπούλα. Η γεύση τους ήταν τέλεια, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν κανονικά κεφτεδάκια.

Υλικά: (15 περίπου κεφτεδάκια)
1 φλυτζ. τζαγ. πλιγούρι ωμό
1 λάντσεον μην
2 κουτ. φρυγανιά
1 αβγό
1 κρεμμύδι μέτριο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο,
μπαχάρι, 2 κουτ. σούπ. λάδι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει για μία ώρα περίπου. το ξεπλένουμε και το ζεματάμε. Το πρώτο νερό το πετάμε. (Το πλιγούρι δεν είναι τίποτα άλλο από σπασμένο σιτάρι), για αυτό είναι καλό να το ζεματάμε και να πετάμε το πρώτο νερό, για τυχόν χώματα. Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο νερό, για 20 λεπτά και το στραγγίζουμε. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά και να κρυώσει. Μπορούμε να το έχουμε βράσει από το προηγούμενο βράδυ για να στραγγίσει καλύτερα.Παίρνουμε τον τρίφτη και από το χοντρό μέρος τρίβουμε το λάντσεον μητ, για να γίνει κιμάς. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε με 2 κουτ. σούπ. λάδι. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε όπως τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και τηγανίζουμε. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τηγανητές γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες τηγανίζονται γρηγορότερα από τις κανονικές πατάτες. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε κρέμα βαλσάμικο στη σαλάτα αλλά και επάνω στα κεφτεδάκια τους ταιριάζει απόλυτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου