Λαχματζούν

Καιρό τώρα θέλω να φτιάξω λαχματζούν άλλα όλο το αναβάλω. Ήλθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για αυτό το έδεσμα. Σηνήθως σερβίρετε σαν ορεκτικό και όχι σαν κυρίως γεύμα. Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τις πίτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πίτες του γύρου.

Υλικά για τη ζύμη: ( 6 πίτες)
40 γρ. μαγιά
1&1/2 φλυτζ. γάλα
2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. αλάτι κοφτό
1 κουτ. σούπ. βούτυρο ωμό γεμάτη
5 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
2 κουτ. σούπ. λάδι

Υλικά για τον κιμά:( για τις 6 πίτες)
2 μέτρια κρεμύδια
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
κύμινο, μπαχάρι, κανέλα
2 κου. σούπ. λάδι
1 κουτί κονκασέγιαούρτη

Εκτέλεση ζύμης:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά τη ζάχαρη λίγο από το γάλα και λίγο από το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα, με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για δέκα  λεπτά τη μαγιά να φουσκώσει. Μετά τα δέκα λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε το μείγμα και μόλις δούμε ότι δεν κολλάει στα τοιχώματα αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο και δουλεύουμε το ζυμάρι με την άκρη της παλάμης μας. μόλις δούμε ότι δεν κολλάει αλλά είναι ελαστική η ζύμη τη βάζουμε στο μπολ και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου τρία τέταρτα με 1 ώρα. Έχουμε ανάψει το φούρνο και έχουμε βάλει τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνο με αντικολλητικό χαρτί να πυρακτωθεί. Βάζουμε τις πίτες στη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για πέντε λεπτά. Την λαμαρίνα την βάζουμε στην πλάκα τις κουζίνας.

Προετοιμασία κιμά:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στο ξύλο κοπής, κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Τα γυρίζουμε να γιαλύσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρντίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Βάζουμε τη σάλτσα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα, κύμινο και μόλις πάρουν μία βράσει τα αποσύρουμε, γιατί ο κιμάς θα ψηθεί και στο φούρνο και δεν τον θέλουμε στεγνό.

Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε τις προψημένες πίτες τις λαδώνουμε ελαφρά και στρώνουμε επάνω 2-3 κουταλιές κιμά.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για δέκα πέντε λεπτά. Σερβίρουμε με μία κουταλία
  γιαούρτη και σαλάτα, λάχανο καρότο.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις