Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Τηγανιτό κουνουπίδι παναρισμένο με καρύδια και φουντούκια

Τώρα θα μου πείτε κουνουπίδι?? Ναι γιατί δεν έχει καμία σχέση με το βραστό, είναι κάτι διαφορετικό συνοδευτικό και άνετα το σερβίρετε και σαν γαρνιτούρα. εγώ το συνόδευσα με γλασαρισμένες πικάντικες φτερούγες. τη συνταγή θα σας τη δώσω μετά το κουνουπίδι.

Υλικά (για 4 μερίδες )
1 μέτριο κουνουπίδι
2 καρότα
1 φλυτζ. αρακά ωμό
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
αλεύρι για το πανάρισμα
2 αβγά
2 κουτ. σούπ. τριμμένα καρύδια
2 κουτ. σούπ. τριμμένα φουντούκια
3 κουτ. σούπ. φρυγανιά
3 κουτ. σουπ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι

Ντρέσινγκ:
3 κουτ. σούπ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπ. λάδι
λίγο αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:
 βράζουμε για 5-6 λεπτά το κουνουπίδι, το οποίο έχουμε κόψει μόνο τις φουντίτσες. Μαζί τα καρότα ολόκληρα και τον αρακά. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να τραβήξει το νερό. Κόβουμε τα καρότα ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε και λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τον αρακά με τα καρότα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ έχουμε πανάρι το κουνουπίδι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα φουντούκια, το κασέρι και την φρυγανιά, τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και σε ένα άλλο τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε πρώτα το κουνουπίδι όσο είναι ζεστό. Το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, το τηγανίζουμε να μη μείνει πολύ αλεύρι επάνω, έπειτα το περνάμε από το αβγό και τέλος από το μείγμα τις φρυγανιάς. Το τηγανίζουμε στο βούτυρο να κοκκινίσει από όλες τις μεριές. Το βάζουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και τη σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου