Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Ψητά κυδώνια

Ένα απλό, γρήγορο, εύκολο, εποχιακό γλυκό. Με ελάχιστα υλικά αλλά πάντα ευπρόσδεκτο σε ένα τραπέζι.

Υλικά:
5 κυδώνια
300 γρ. ζάχαρη
2-3 ξυλάκια κανέλας
γαρύφαλλα καρφάκια
1 φλυτζ. τσαγ. νερό
!κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι, παγωτό, σαντιγί,
καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Η επιλογή δική σας.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια καθαρίζουμε τα κουκούτσια εσωτερικά. Καθαρίζουμε τις φλούδες, εάν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε και με τη φλούδα. Κόβουμε κάθε κυδώνι στη μέση και καρφώνουμε από 1-2 γαρύφαλλα. Περιχύνουμε τα κυδώνια με το νερό και το λεμόνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Στη μισή ώρα τα γυρίζουμε. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι, ή σαντιγί ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου