Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Σουπιές στιφάδο

Μια και είμαστε στη Σαρακοστή είπα να ανεβάσω και κάτι νηστίσιμο. Βέβαια αυτό το φαγητό το τρώω μόνο εγώ. Κανείς άλλος στο σπίτι δεν το πλησιάζει. Αδαείς!! Τι να πω! Δεν πειράζει όμως θα τρώω καμιά εβδομάδα, εμένα μου αρέσει.

Υλικά ( 4 μερίδες)
1 κιλό σουπιές
5-6 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτηράκι κρασί
κόκκινο ή λευκό
2 κουταλιές σούπας
 σάλτσα ντομάτας
1 κουτυ. γλυκ. ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνη
2 φλυτζ. τσαγ. νερό

Εκτέλεση:
Τις σουπιές τις παίρνουμε καθαρισμένες από τον ψαρά. Τις ξεπλένουμε καλά και τις κόβουμε λωρίδες. Τις ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια ροδέλες. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει ελαφρά και προσθέτουμε τις σουπιές. Τις γυρίζουμε λίγο στο λάδι και βάζουμε και τα κρεμμύδια. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε δυο-τρία λεπτά να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τα μπαχαρικά, το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου 3/4 της ώρας να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.  Εάν έχετε χύτρα θα το βράσετε περίπου 15-20 λεπτά και θα βάλετε μόνο 1/2 φλυτζ. νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου