Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Μακαρόνια οκραντέν

Συνήθως το παστίτσιο το φτιάχνω με κιμά ή μόνο με τυρί. Αυτή τη φορά είπα να κάνω μια αλλαγή και να δοκιμάσω το οκραντεν. Εντυπωσιάστηκα! Πολύ αφράτο και τα μακαρόνια διατήρησαν τον όγκο τους.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
ή πέννες
300 γρ. κασέρι γκούντα
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
ή ένα μικρό κουτάκι νουνου αδιάλυτο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμέλ:
4 φλυτζ. τσαγ. γάλα
5 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 αβγό
50 γρ. κασέρι
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε λίγο να κρατάνε. Τα στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κασέρι, το τυρί, το αβγό και την κρέμα γάλακτος. τα ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα μακαρόνια δεν τα βουτυρώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να λιώσουν και να κάψουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί 2-3 λεπτά. Αρχίζουμε και προσθέτουμε το γάλα, λίγο-λίγο, δεν το βράζουμε το προσθέτουμε κρύο. Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα που χτυπάμε τα αβγά για να μη σβολιάσει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να πήζει την αποσύρουμε, από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, να μην ψηθεί το αβγό. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το κασέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μπεσαμέλ επάνω στα μακαρόνια. Φροντίζουμε η μπεσαμέλ να περάσει περιμετρικά στα τοιχώματα του πυρέξ. Ούτως ώστε όταν ψηθεί να δημιουργήσει μία κρούστα γύρω-γύρω από το μακαρόνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου