Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Τσιζ κέικ ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια

Το ποιο εύκολο γλυκό με πολλές παραλλαγές. Βέβαια το αυθεντικό είναι με λευκή κρέμα και γλυκό φράουλα ή κεράσι. Εγώ σήμερα ετοίμασα μία μπόμπα θερμίδων, αλλά αν είναι να φας φάτω σωστά και δε βαριέσαι, πέντε κάτω, πέντε πάνω, αστό καλό, μια ζωή την έχουμε ας κάνουμε και μία υπέρβαση.

Υλικά:(σκεύος 18Χ15)
2 φλυτζ. τσαγ. τριμμένο μπισκότο
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. φιλαδέλφεια
4 κουτ. σούπ. πραλίνα φουντουκιού
150 γρ. καραμελωμένα φουντούκια
σιρόπι καραμέλας
λίγα φουντούκια για το τελείωμα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε στα μπισκότα. Θέλουμε να βραχούν καλά όλα τα μπισκότα. Παίρνουμε το σκεύος βάζουμε μέσα μία μεμβράνη και στρώνουμε με ένα κουτάλι το μπισκότο σαν βάση. Το πατάμε καλά να είναι λείο και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει πηχτή σαν γιαούρτη προσθέτουμε το τυρί. Χτυπάμε να ενωθούν και προσθέτουμε τη πραλίνα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία σπάτουλα, προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βγάζουμε από το ψυγείο το σκεύος με το μπισκότο, βάζουμε μία στρώσει κρέμας και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε κορνέ και βγάζουμε ροζέτες για να δώσουμε ύψος στο γλυκό μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και καλό είναι να σταθεί ένα βράδυ. Όταν είναι να σερβίρουμε βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα σε μια πιατέλα και σε αυτό μας βοηθά η μεμβράνη που βάλαμε. Περιχύνουμε το γλυκό με σιρόπι καραμέλας και φουντούκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου