Τριανταφυλλάκια πίτσας με σφολιάτα

Ένα πολύ ευπαρουσίαστο κέρασμα, για μπουφέ αλλά και για το πρωινό των Χριστουγέννων. Απλό στην παρασκευή του και το καλό είναι ότι μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα και να τα ψήσετε το πρωί.


Υλικα (για 14 κομμάτια)
1 φύλλο σφολιάτας
10 φέτες κασέρι
7 φέτες ζαμπόν
1 μεγάλη ντομάτα σάλτσα ντομάτας
2 κουτ. σούπ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη, να μεγαλώσει μισή φορά περισσότερο από ότι είναι. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ελαφρά το φύλο της σφολιάτας.
Το κόβουμε σε επτά λωρίδες και την κάθε λωρίδα στα δύο.  Κόβουμε τις φέτες το κασέρι και το ζαμπόν σε τρία κομμάτια. Την ντομάτα την κόβουμε στη μέση και κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, από ένα κουταλάκι γλυκού σάλτσα, την απλώνουμε σε όλο το μήκος του και έπειτα αφήνουμε από κάθε πλευρά 2 εκ. Βάζουμε μία φέτα κασέρι, μία φέτα ζαμπόν, δύο κομματάκια ντομάτα και πάλι κασέρι.   Επανωτίζουμαι το κομμάτι της σφολιάτας που δεν έχει υλικό και έπειτα τυλίγουμε σε ρολό. Βουτυρώνουμε ελαφρά το κάθε κομμάτι και τα βάζουμε σε φορμάκια μιας χρήσεως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμ. για 15-20 λεπτά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις