Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ριγέ ομελέτα με μπρόκολο και καρότο

Χα χα! Τι σκέφτεται ο άνθρωπος όταν πεινά και δεν ξέρει τι θέλει? Έτσι και εγώ σήμερα ήθελα κάτι αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς θέλω. Έβλεπα μπροστά μου το μπρόκολο και τα καρότα που έβρασα αλλά δεν ήθελα σαλάτα. Και έτσι λέω, γιατί να μην κάνω μια ομελέτα με μπρόκολο και καρότο? Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι και τα δύο κάνουν πολύ καλό στη υγεία μας, αλλά είναι και ένας τρόπος να βάλουμε τα παιδιά να φάνε μπρόκολο και καρότο. Για να  κάνουμε ποιο ελκυστικό το φαγητό σχηματίζουμε μία ομελέτα ριγέ.





Υλικά (1 μερίδα )
2 αβγά
1/2 φλυτζ. τσαγ. μπρόκολο αλεσμένο
1/2 φλυτζ. τσαγ. καρότο αλεσμένο
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1/2 φλυτζ. τσαγ. κασέρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Αφού έχουμε βράσει, το μπρόκολο και το καρότο, τα πολτοποιούμε χωριστά με λίγο από το γάλα. Τα βάζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε στο καθένα από ένα αβγό, κασέρι, αλάτι, πιπέρι και μοιράζουμε το γάλα, που περίσσεψε,  στα δύο μπολ. Χτυπάμε όπως και στην ομελέτα να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι να κάψει και στρώνουμε την ομελέτα μας σε λωρίδες εναλλάξ. Μία πράσινη μία πορτοκαλί. Όταν ψηθεί από την κάτω μεριά την αναποδογυρίζουμε με ένα πιάτο και την ψήνουμε και από την άλλη. Δοκιμάστε την είναι πολύ χορταστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου