Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς

Αύριο γιορτάζει η αγαπημένη μου Κορούλα.Σκεφτόμουν να τις ετοιμάσω ένα ωραίο γλυκάκι, αλλά έπειτα σκέφτηκα ότι θα αρχίσει να λέει! Δεν θέλω δε θέλω γλυκό. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τις ετοιμάσω μπάρες δημητριακών που ξέρω ότι της αρέσουν. Να μην πάει τσάμπα και ο κόπος μου.  Έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς για μπάρες, αυτός ο συνδυασμός όμως είναι ο καλύτερος. Θέλησα να είναι ποιο πλούσιες και αφράτες. Και έτσι έγιναν. Δεν είναι ξερές, αλλά τραγανές και μαστιχωτές.



Υλικά( για περίπου 26 μπάρες)
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. κορν φλέξ
2 φλυτζ. τσαγ. βρώμη
1 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες ανάμικτες
μαύρες και ξανθές
1 φλυτζ. τσαγ. ξηρούς καρπούς ωμούς
4-5 κουτ. φυστικοβούτυρο
1 φλυτζ/τσαγ. μέλι
3/4 φλυτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. σούπ. βούτυρο
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. κοφτό του γλυκ. μπέκιν

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κόρν φλέξ και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς αλεσμένους, τις σταφίδες, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μία μάζα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν περίπου δύο λεπτά. Πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα στα δημητριακά. Ανακατεύουμε να πάει το σιρόπι σε όλα τα υλικά. Σε ένα ταψάκι 35Χ25 στρώνουμε μία λαδόκολλα τη λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε βρέχοντας ένα κουτάλι. Το πιέζουμε πολύ καλά να είναι ομοιόμορφο. Παίρνουμε μία λαδόκολλα τη βρέχουμε την τοποθετούμε επάνω στο μείγμα της μπάρας  την πιέζουμε καλά να είναι ίσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμ. και ψήνουμε στις αντιστάσεις για δέκα λεπτά.  Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τις μπάρες μας να κρυώσουν. Μετά από δεκαπέντε λεπτά βγάζουμε το μείγμα με τις μπάρες από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα, και το αφήνουμε επάνω στον πάγκο. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου