Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Ψεύτικο γαλακτομπούρεκο

Καλησπέρα σε όλους. Της Τυρινής σήμερα και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το τραπέζι μας τα γαλακτοκομικά. Μια και η ημέρα το επιβάλλει. Αλλά δεν χρειάζεται να κουραστούμε, για να απολαύσουμε και εμείς τα εδέσματα που ετοιμάσαμε. Ένα ψεύτικο γαλακτομπούρεκο λοιπόν το οποίο στην πραγματικότητα είναι μία γαλατόπιτα. Μπορείτε να το σερβίρεται και σκέτο με άχνη ζάχαρη.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 αβγά
6 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 βανίλια

Σιρόπι:
3,5 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 ,5 φλυτζ. τσαγ. νερό
1 φέτα λεμόνι
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
 Τα υλικά μας απλά. Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε να ετοιμάζουμε κρέμα για το γαλακτομπούρεκο. Τα αβγά και το γάλα φτιάχνουν την δική τους κρέμα. Λιώνουμε το βούτυρο, να κάψει για να φύγει το νερό. Να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. Παίρνουμε ένα πυρέξ. Δεν το λαδώνουμε. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε, με ένα πινέλο, όλο το φύλλο. Σουρώνουμε το φύλλο σαν φυσαρμόνικα και το τοποθετούμε στο πυρέξ. Βάζουμε κατ΄αυτόν τον τρόπο όλα τα φύλλα. Εάν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε στο τέλος επάνω στα φύλλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα φύλλα μας να ροδίσουν και να είναι κριτσανιστά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα φύλλα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά να ψηθεί η κρέμα μας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι μας για 15 λεπτά, σιροπιάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου