Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Ντολμαδάκια με λάχανο τουρσί και μαύρες σταφίδες

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Καθαρή Δευτέρα σήμερα. Αρχίζει η μεγάλη νηστεία. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην σας δώσω, κάτι νηστίσιμο  αλλά και κάτι διαφορετικό. Το συγκεκριμένο φαγητό το έφτιαχνε η μητέρα μου συνήθως στη νηστεία των Χριστουγέννων, αλλά ο καιρός φέτος μας πήγε λίγο πίσω επομένως μπορούμε να το φτιάξουμε και τη νηστεία του Πάσχα. Συνδυάζει το γλυκό από τις σταφίδες και το ξινό από το λάχανο τουρσί.

Υλικά:
1 κιλό λάχανο τουρσί
1φλυτζ. τσαγ. ρύζι
1 κρεμμύδι παλιό
1 φλυτζ. μαύρες σταφίδες
πιπέρι.
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
3 φλυτζ. τσαγ. νερό


Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το λάχανο και βγάζουμε τα χοντρά κομμάτια για να μπορούμε να τυλίξουμε τα ντολμαδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι τις σταφίδες και το πιπέρι και τα γυρίζουμε όλα μαζί στο λάδι. Ρίχνουμε μία φλυτζ. από το νερό και αφήνουμε το ρύζι να πιει το νερό. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα βάζουμε ένα πιάτο από πάνω, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το νερό, σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Εάν δούμε ότι το ρύζι δεν έχει βράσει βάζουμε λίγο νερό ακόμη. Καλύτερα να τα σερβίρουμε κρύα είναι ποιο νόστιμα και πολύ ωραίος μεζές. αλάτι δεν βάζουμε, έχει το λάχανο αρκετό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου