Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Χταποδάκι κοκκινιστό.

Καλημέρα σε όλους. Πρωινή σήμερα, με χταποδάκι. Όχι ότι δεν έχετε μαγειρέψει και εσείς κοκκινιστό χταπόδι, αλλά υπάρχουν και καινούργιες νοικοκυρούλες οι οποίες περιηγούνται στα μπλοκ και ψάχνουν διάφορες συνταγές. Ας κάνουμε τη ζωή τους εύκολη με μια απλή και εύκολη συνταγή. Τη γαρνιτούρα την αφήνω σε εσάς. Αν και το κοκκινιστό χταποδάκι  έχουμε συνηθίσει να το φτιάχνουμε κοφτό μακαρονάκι. Όχι ότι δεν μπορούμε να το φτιάξουμε με χοντρό μακαρόνι του παστίτσιου ή να το σερβίρουμε και με τηγανητές πατάτες. Η επιλογή δική σας.

Υλικά:
1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτήρι κρασιού κρασί
1 ξυλάκι  κανέλα
1 δάφνη
1 συσκευασία κονκασέ
πιπέρι. αλάτι ελάχιστο

Εκτέλεση:
Τα υλικά μας απλά. Έχω όμως μία ιδιοτροπία, ως προς το χταπόδι, μπορείτε βέβαια να μην με ακολουθήσετε σε αυτό το βήμα. Πλένουμε καλά το χταπόδι, Το ζεματάμε και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Εάν θέλετε βγάζετε την φλούδα που είναι στο κάτω μέρος από τα πλοκάμια. Το σημείο εκείνο είναι σκληρό. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τη δάφνη, το σκόρδο. το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χταπόδι μας να βράσει. Η ώρα που θα χρειαστεί για να βράσει εξαρτάται από το χταπόδι, σίγουρα τη μισή ώρα τη θέλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου