Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Πλιγούρι με ψητά λαχανικά

Σήμερα θα σας δώσω ένα πολύ ιδιαίτερο αλλά και πολύ εύκολο πιάτο. Όπως θα έχετε καταλάβει μου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις. Τα υλικά του πολύ απλά και καθημερινά. Υλικά της φύσης και της πατρίδας μας. Υλικά μεσογειακά και υγιεινά. Εάν δεν σας αρέσει το πλιγούρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι.

Υλικά (4 μερίδες)
1 φλυτζ. τσαγ. πλιγούρι ωμό
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά κέρατο
1 πιπεριά φλωρίνης
2-3 μανιτάρια
μαίδανό
ξινομυζήθρα ή γιαούρτι
1 μικρή ντομάτα

Σος:
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
1 κου. γλυκ. μέλι
1/2 κουτ. γλυκ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκ. καυτερή πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το πλιγούρι. Σε ένα μπολ βάζουμε ζεστό νερό και αφήνουμε το πλιγούρι για μισή ώρα να φουσκώσει. Εν συνεχεία βάζουμε το πλιγούρι στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και το βράζουμε. Μόλις δούμε ότι έχει σκάσει και μαλακώσει, το αποσύρουμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο και τα ψήνουμε, τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη σος, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μπολ κόβουμε το μαίδανό και την ντομάτα σε κυβάκια, προσθέτουμε το πλιγούρι και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μία κουταλιά ξινομυζήθρα, ή γιαούρτι και φρέσκο μαίδανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου