Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Ξεσκέπαστη κασερόπιτα με τέσσερα τυριά και γιαούρτι

Α! Παιδιά είπαμε σήμερα της Τυρινής, αλλά και ξεκούραστα. Όχι πολύ δουλειά. Κασερόπιτα λοιπόν απλά τέλεια και εύκολη.  Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε! Τα κασέρια από πάνω να λιώνουν και τα φύλλα από κάτω τραγανά, σκέτη κόλαση!! Από θερμίδες βέβαια δεν το συζητάμε, δεν μας ενδιαφέρει το θεματάκι... Η διαδικασία με τα φύλλα όπως και στο ψεύτικο γαλακτομπούρεκο.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
50 γρ. καπνιστό Μετσόβου τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλτζ. γάλα
1 φλτρζ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε τα φύλα όπως και στο γαλακτομπούρεκο και τα βάζουμε σουρωμένα στο πυρέξ. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμ. Βάζουμε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτη, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και ρίχνουμε επάνω στα φύλλα το μείγμα με τα τυριά. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 250 και ψήνουμε την κασερόπιτα για περίπου είκοσι λεπτά να κάνει μία κρούστα. Σερβίρεται κατά προτίμηση, ζεστή. Και κρύα όμως είναι ωραία.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου