Το πιάτο της Τσαγκαροδευτέρας

Καλά, πλάκα κάνω. Πόσες φορές όμως δε λέμε! Αχ! Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα? Ειδικά εάν την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο φαγητό ή τραπέζι σε φίλους και έχουμε κουραστεί αρκετά. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου είναι.... Αύριο μια μακαρονάδα και τέλος, ή αύριο θα φάτε αβγά, κουράστηκα σήμερα. Εγώ σήμερα σας έχω κάτι ποιο εύκολο. Πράσινη σαλάτα με χωριάτικα λουκάνικα και πικάντικες πατάτες baby.  Βασικά συνταγή δεν έχουμε γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σας δίνω όμως τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά ( μία μερίδα)                                        Δεν έμεινε τίποτα................Τα λόγια είναι περιτἀ!!!!!!!!
Μαρούλι
ρόκα
2 λουκάνικα χωριάτικα
6-7 πατάτες baby
λάδι, λεμόνι
κρέμα βαλσάμικο
για τη σαλάτα

Σος για τις πατάτες:
1 κουταλιά σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κου. γλυκ. μέλι
αλατι, πιπέρι
καυτερή πάπρικα

Εκτέλεση:
Όσο πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα, έχουμε, βάλει να βράσουν οι πατάτες με τη φλούδα. αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να κάψει πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις κόβουμε στη μέση και τις περιχύνουμε με τη σος που ετοιμάσαμε. Τις ανακατεύουμε με το χέρι και τις βάζουμε επάνω στο σχαροτήγανο που έχουμε ψήσει τα λουκάνικα. Τις αφήνουμε να πιάσουν κρούσατα και τις σερβίρουμε επάνω στη σαλάτα με τα λουκάνικα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις