Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Παγωτό Φράουλα και παγωτό Μπανάνα με τρία μόνο υλικά

Αν και κάνει λίγο ψύχρα σήμερα, επειδή είχα όμως φράουλες και δεν τις φάγαμε είπα να τις κάνω παγωτό. Την συνταγή την πείρα από την κόρη μου που έκανε παγωτό μπανάνα. Αλλά σκέφτηκα γιατί να μην κάνω και φράουλα. Άλλωστε είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται ούτε βράσιμο, ούτε πολλά σκεύη. Μόνο το μούλτι. Το συγκεκριμένο παγωτό γίνεται και νηστίσιμο. Αντί να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο γάλα όπως έκανα εγώ τώρα μπορείτε να βάλετε γάλα καρύδας ή γάλα αμύγδαλο, λίγο φυστικοβούτυρο και να προσθέσετε ζάχαρη εάν θέλετε.



Υλικά για τη φράουλα:
250 γρ. φράουλες
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζ. φυτική κρέμα γάλακτος

Υλικά για το παγωτό μπανάνα:
2 μεγάλες μπανάνες
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζ. φυτική κράμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες. τις αφήνουμε να στραγγίσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Καθαρίζουμε τις μπανάνες τις κόβουμε κομμάτια και τις βάζουμε και αυτές στην κατάψυξη. Μπορούμε να κάνουμε το συγκεκριμένο παγωτό και με ροδάκινο αλλά και με άλλα φρούτα καλοκαιρινά. Αφήνουμε τα φρούτα μας δύο με τρις ώρες στην κατάψυξη.  Όταν τα βγάλουμε από την κατάψυξη, τα βάζουμε στο μούλτι και τα πολτοποιούμαι, προσθέτουμε την κράμα γάλακτος και το ζαχαρούχο, δουλεύουμε το μείγμα μας για 3-4 λεπτά να ομογενοποιηθούν. Τα βάζουμε σε σκεύος για κατάψυξη και σε 2-3 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου