Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Μπακαλιάρος φρέσκος βραστός με πατάτες και καρότα ή μπακαλιάρος τηγανητός

Καλημέρα, καλημέρα. Κυριακή των  Βαίων αύριο, και όπως το θέλει η παράδοση τρώμε ψάρι. Σήμερα θα σας προτείνω φρέσκο μπακαλιάρο. Των μαγείρεψα και βραστό και τηγανητό, η επιλογή δική σας.

Υλικά:
2 κιλά μπακαλιάρο
5-6 πατάτες
3 καρότα
μαιδανό
λάδι
λεμόνι
αλεύρι για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Όπως βλέπετε τα υλικά μας απλά και λίγα. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο. Τον κόβουμε στη μέση. Τον μισό θα τον βράσουμε και τον άλλον μισό θα τον τηγανίσουμε. Το κομμάτι που θα τηγανίσουμε το κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ζεματάμε τον μισό μπακαλιάρο. Πετάμε το νερό πλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τον μπακαλιάρο μας να βράσει για δέκα πέντε λεπτά περίπου. Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλι και τον αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε στο ζωμό από το ψάρι. Σερβίρουμε τις πατάτες και τα καρότα μαζί με τον μπακαλιάρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι λάδι λεμόνι και μαίδανό. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου που θα τηγανίσουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Μόλις βάλουμε τις φέτες μπακαλιάρου στο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο μας. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου