Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Κριθαράκι με μανιτάρια

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Απλό φαγητό σήμερα εύκολο γρήγορο και νηστίσιμο. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και του χρόνου να είμαστε γερές και να γεμίσουμε το FB με τσουρέκια και λαχταριστές λιχουδιές.

Υλικά ( 4 μερίδες)
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
1 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
3/4 φλυτζ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
μαίδανό
4 φλυτζ. τσαγ. νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, κόβουμε το κρεμμύδι κυβάκια, το σοτάρουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτου,ε το κριθαράκι και την σάλτσα ντομάτας. Τα γυρίζουμε ένα λεπτό όλα μαζί και προσθέτουμε το νερό ζεστό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πέντε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε δέκα λεπτά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαίδανό. Βράζουμε πέντε λεπτά ακόμη σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου