Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Φακόριζο

Φακόριζο για σήμερα φίλοι μου. Τελικά στη νηστεία μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολες γρήγορες, αλλά και νόστιμες συνταγές. Απλό και σήμερα το φαγητό μας. Με υλικά που υπάρχουν στα ντουλάπια μας. Μη φύγετε όμως μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μου, γιατί ακολουθεί νηστίσιμη πιτούλα, πεντανόστιμη.

Υλικά (4 μεριδες)
2 φλυτζ. τσαγιου φακή ωμή
1 1/1 φλυτζ. τσαγιου ρύζι κίτρινο
2 φρέσκα σκόρδα
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
1 δάφνη
1 φλυτζ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και ζεματάμε την φακή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε τη φακή. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε τη φακή και το ρύζι και κρατάμε μία φλυτζάνα νερό από το ρύζι για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο φαγητό μας. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τη φακή και τη δάφνη και τα σοτάρουμε και αυτά.Προσθέτουμε και τη ντομάτα με αλάτι και πιπέρι και το ρύζι. Έπειτα προσθέτουμε τη φλυτζάνα με το νερό που είχαμε κρατήσει και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά μας να δέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου