Ανοιξιάτικος πουρές, δίχως γάλα και βούτυρο

Πανεύκολος πουρές, δίχως γάλα και βούτυρο. Ελαφρύς και γρήγορος. Μπορείτε να τον συνοδέψετε, με ψητό κρέας ή κοτόπουλο. Σήμερα εγώ προτίμησα κάτι ποιο εύκολο και γρήγορο. Καπνιστή γαλοπούλα με μοτσαρέλα,  λιαστή ντομάτα και βαλσάμικο.

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες
1 φλυτζ. τσαγ. αρακά φρέσκο
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 φλυτζ. τσαγ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι
μαίδανό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και βάζουμε τις πατάτες και τον αρακά να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες και τον αρακά και τις πατάμε όπως τον πουρέ. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και το προσθέτουμε και αυτό στον πουρέ, βάζουμε το κασέρι, αλάτι, πιπέρι, μαίδανό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για την καπνιστή γαλοπούλα:
Παίρνουμε τρις χοντρές φέτες γαλοπούλα. Βάζουμε τη μία φέτα, επάνω σε αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λευκή μοτσαρέλα, λιαστή ντομάτα, βάζουμε άλλη μία φέτα, πάλι λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα και κλείνουμε με την τελευταία φέτα γαλοπούλας, προσθέτοντας επάνω λίγο κασέρι, μία φέτα μοτσαρέλα και βαλσάμικο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τον πουρέ. Σας πληροφορώ τέλειος συνδυασμός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις