Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Βραστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Καλημέρα......... Κεφτεδάκια για σήμερα. Γρήγορο φαγητό και απλό στην παρασκευή του. Για να ξεφύγουμε λίγο από το τηγανητό και το ψητό σε μια ποιο λάιτ εκδοχή τα έφτιαξα βραστά με σάλτσα και μια πινελιά από φέτα που τους ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί να πείτε ότι μοιάζουν με γουβαλράκια. Δε θα έχετε άδικο, δεν είναι όμως. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πουρέ ή με μακαρόνι χοντρό. Τέλειος συνδυασμός. Τα υλικά μας είναι για τέσσερα άτομα.

Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλυτζ. του καφέ ρύζι
1/2 ματσάκι μαίδανό
αλάτι, πιπέρι.
κύμινο, μπαχάρι
1 φέτα
ψωμί τριμμένο
1 κ. γ. μπέκιν
1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 κ.σ. λάδι
1 συσκευασία κονκασέ
 2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρι
1 ποτήρι νερό
1/2 φλυτζ, τσαγ. λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το ψωμί, τα μπαχαρικά, το μαίδανό και το μπέκιν. Το κρεμμύδι το κόβουμε κυβάκια και το γυρίζουμε στο τηγάνι να μαλακώσει με τις δύο κουταλιές λάδι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό, η σάλτσα να καλύψει τα κεφτεδάκια όταν τα βάλουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει  να βράζει η σάλτσα, βάζουμε τα κεφτεδάκια μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, ζάχαρη σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν, περίπου είκοσι λεπτά.  Θέλουμε μία σάλτσα πηχτή. Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε την φέτα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου