Τυρόπιτα Αλοννήσου σε δέκα λεπτά

Όσοι έχετε επισκεφτεί την Αλόννησο σίγουρα θα έχετε φάει και την ξακουστή τους τυρόπιτα. Μία τυρόπιτα που την έχετε στο πιάτο σας σε ελάχιστο χρόνο. Και αυτό γιατί γίνεται στο τηγάνι και όχι στο φούρνο. Εξαιρετικό πρωινό ακόμη όμως και μεσημεριανό με μία  αγγουροντοματοσαλάτα.
Το μυστικό για να έχουμε ένα φύλλο ελαστικό βρίσκεται στο αλεύρι. Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε σκληρό αλεύρι, αυτό που κάνετε τα τσουρέκια και θα έχετε ένα υπέροχο φύλλο. δεν θα χρειαστείτε ούτε καν πλάστη. Η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη που ανοίγει το φύλλο ακόμη και με το χέρι. Τα υλικά μας απλά ποιο λίγα δεν γίνεται.



Υλικά: (για ένα φύλλο)
τυρί φέτα
λίγο λάδι για το φύλλο
λάδι για το τηγάνι

Τα υλικά και η δοσολογία για το φύλλο στην 
ανάρτηση (Σαρακατσάνικη ριζόπιτα)



Εκτέλεση:
Ανοίγουμε ένα φύλλο αρκετά λεπτό. το ραντίζουμε με λίγο λάδι, τρίβουμε το τυρί σε όλο το μήκος του φύλλου, το τυλίγουμε ρολό το στρίβουμε και κάνουμε ένα χαλαρό σαλίγκαρο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Παίρνουμε την πίτα μας και την βάζουμε στο τηγάνι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (από το εννιά στο επτά) και όσο τηγανίζεται η πίτα μας από τη μία μεριά με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι και στη επάνω πλευρά της πίτας. αυτό το κάνουμε για να εισχωρήσει το καυτό λάδι μέσα στην πίτα και να ψηθεί και εσωτερικά. Μόλις χρυσίσει από την κάτω πλευρά την γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε σε μένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και την σερβίρουμε. Δε μένει ούτε ψίχουλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις