Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Κολοκυθοανθοί με ρύζι

Τους κολοκυθοανθούς μπορούμε να τους μαγειρέψουμε, τηγανητούς με κουρκούτι, γεμιστούς με τυριά αλλά και γεμιστούς με ρύζι όπως τα ντολμαδάκια. Εγώ σήμερα τους ετοίμασα με ρύζι και οφείλω να πω ότι είναι πολύ νόστιμοι.




Υλικά για δέκα ανθούς:
5 κουταλιές ρύζι καρολίνα
2 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαίδανό
1/4 ματσάκι άνιθο
1/4 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1 με 1&1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Βγάζουμε τους στήμονες από το εσωτερικό των ανθών και τους πλένουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια, βάζουμε το ένα φλυτζ. λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Σβήνουμε με μισή φλυτζ. από το νερό. Προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να πιει το νερό, που βάλαμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τους ανθούς με μία κουταλιά γέμιση περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των ανθών. Τους γεμίζουμε μέχρι τη μέση, για να μπορέσουμε να τους κλείσουμε και να μην βγει το ρύζι έξω κατά το βράσιμο. Τους τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι, πάντα από τη μεριά που τους έχουμε κλήση. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Εάν δούμε ότι δεν έχει βράσει το ρύζι προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμόνι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τους ανθούς να ποιούν το νερό που έχει μείνει και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου