Συκωτάκια πουλιών με πατατόπιτα

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και λίγο γκουρμέ μπορώ να πω το σημερινό γεύμα. Για όσες δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους είναι μια πολύ εύκολη λύση, για ένα γρήγορο, αλλά και ευπαρουσίαστο γεύμα.

Υλικά( 4 άτομα)
1 συσκευασία συκωτάκια πουλιών
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνι
αλάτι, γλυκό τσίλι, πιπέρι
2 κουτ. σούπ. βαλσάμικο
δενδρολίβανο

Για την πατατόπιτα
 4 μέτριες πατάτες
 150 γρ. κασέρι
 αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ
 λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα συκωτάκια. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και πανάρουμε τα συκωτάκια. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το βαλσάμικο προσθέτουμε το δενδρολίβανο, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν μία βράσει.
Πατατόπιτα
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες και το κασέρι στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο τζίντζερ. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει.( πρέπει το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του τηγανιού για να ψηθεί καλά η πατατόπιτα και να μην κολλήσει ή διαλυθεί). Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το μείγμα τις πατάτας το πατάμε λίγο να πάει σε όλο τον πάτο του τηγανιού και να είναι το πάχος ομοιόμορφο. Τηγανίζουμε από την μία πλευρά και μόλις ροδίσει την γυρνάμε και από την άλλη. Την Βγάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περιττό λάδι και έπειτα, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τα συκωτάκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις