Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Μηλοπιτάκια εύκολα με σφολιάτα



Μηλοπιτάκια για σήμερα. Αλλά τι μηλοπιτάκια? ΜΜΜΜΜ σκέτη απόλαυση. Άλλο να τα βλέπετε και άλλο να τα τρώτε. γίνονται εύκολα χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες και τρώγονται ακόμη ποιο εύκολα. Τα υλικά μας απλά με ένα υλικό λίγο ιδιαίτερο για μηλοπιτάκια. Διαβάστε τα υλικά και θα καταλάβετε. Μην το παραβλέψετε αυτό το υλικό δίνη την ιδιαίτερη γεύση στα μηλοπιτάκια μας.

Υλικά (12 μηλοπιτάκια)
3 μέτρια μήλα
1 φύλλο σφολιάτας
1φλυτζ. τριμμένα καρύδια
1 κουτ. σούπ. κανέλα
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σούπ. λεμόνι
ΚΑΙ 200 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
12 φορμάκια μιας χρήσεως
αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμένα μήλα τα ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει το λεμόνι σε όλα τα μήλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στα μήλα μας τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και τη λευκή σοκολάτα τριμμένη στον τρίφτη, από τη χοντρή μεριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε δεκαπέντε λεπτά να ενωθούν. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας (Εγώ χρησιμοποίησα δική μου σφολιάτα είναι πολύ εύκολη την έχω στη στήλη ζύμες-πίτες) το κόβουμε σε δώδεκα κομμάτια και τοποθετούμε κάθε σφολιατάκι στο φορμάκι. Γεμίζουμε τα σφολιατάκια μας με τα μήλα, περίπου μιάμιση γεμάτη κουταλιά σε κάθε φορμάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμ. στον αέρα, εάν δεν έχετε στις αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα. Ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και έτοιμα να τα φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου