Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Στρούντελ με μήλα, μαρμελάδα, σταφίδες, καρύδια

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Σε αυτήν την περίπτωση τα λόγια είναι περιττά. Τα υλικά μας απλά, μήλα, καρύδια, μαρμελάδα, κανέλα, σταφίδες. Όλα τα υλικά μας θυμίζουν χουχουλιάρικα χειμωνιάτικα βράδια. Καλό χειμώνα λοιπόν.

Υλικά:
6 φύλλα κρούστας
3 μέτρια μήλα
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη κρυσταλική
1 φλυτζ. σταφίδες ξανθές
1&1/2 φλυτζ. καρύδια τριμμένα
2-3 κουτ. γλυκ. κανέλα
5 κουτ. σούπ. μαρμελάδα
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτ. σούπ. χυμό λεμόνι
άχνη ζάχαρη και κανέλα για
πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κυβάκια και ρίχνουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε να πάει το λεμόνι σε όλα τα μήλα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κουτ. βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν όλα τα μήλα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις δούμε ότι τα μήλα έχουν μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν αποσύρουμε το σκεύος. Προσθέτουμε τις σταφίδες, και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε να ενωθούν με τα μήλα. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και με ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε ένα-ένα και βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση στη άκρη και τυλίγουμε ρολό. Διπλώνουμε τις άκρες, βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα λαδόκολλα και τοποθετούμε το ρολό. Βουτυρώνουμε και το χαράζουμε σε μερίδες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο και έπειτα το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου